Munjevita invazija Rusije na Ukrajinu, rano jutros je šokirala čitav svijet. Napad sa svih strana na ovu zemlju, natjerao je mnoge svjetske predstavnike da reaguju i odluče pružiti određenu vrstu pomoći. Iako vojne intervencije zapadnih sila još uvijek nema, Joe Biden je odlučio da pozove sve narode da pomognu Ukrajini.

“Naše misli, molitve i statusi na društvenim mrežama su sada uz Ukrajinu. Moramo biti jaki i oduprijeti se kako znamo i umijemo putem društvenih mreža. Sila koja navire sa istoka je vojna, ali mi ćemo na nju odgovoriti civilizacijski i dostojanstveno, a to je putem statusa. Pozivam sav slobodni svijet da putem statusa, heštegova, storyja pomognemo narodu Ukrajine u njihovoj borbi za slobodu”, rekao je predsjednik SAD-a Joe Biden.

Biden je kao glavno oružije na Putinovu prijetnju nuklearnim bombama, ističe fotografije Ukrajine na profilima društvenih mreža, što je jedna vrsta psihološkog rata.

“Neka oni bombarduju, ruše i ubijaju, mi to nećemo! Napast ćemo ih zastavama Ukrajine, neka se čitav svijet ujedini u borbi protiv ove agresije, a jednom kada ovaj rat stane, tako ćemo dokazati da smo upravu. Putin misli da može provesti teror do kraja, ali neka zna da mi nećemo to dozvoliti. Ja ću evo čak i na profilu Bijele Kuće promijeniti profilnu fotografiju, što nije urađeno od kako postoji Facebook”, dodao je Biden.

Pentagon je danas sazvao hitan sastanak, kako bi se kreiralo što više lijepo dizajniranih fotografija sa zastavom Ukrajine, u borbi protiv ovog velikog svjetskog agresora.