Nacionalna TV frekvencija naše zemlje odlučila ja odriješiti kesu i uložiti budžet u razvoj programa. Pored novih emisija iz oblasti kulture, jačanje dječijeg programa će im biti vodeći prioritet.

“Javni servis je taj koji treba da pruža sve segmente programa koje privatne TV kuće ne mogu podržati. Dakle dječiji program, edukativni i kulturni program su prioritet na našem servisu. Dugo vremena smo imali jedan mrak na tom polju jer su nam sredstava bila limitirana. Sada smo dobili mogućnost da proširimo budžet i uložit ćemo sredstva kako bi ispravili tu grešku. Većinu budžeta ćemo preusmjeriti u dječiji program koji je poprilično oskudan”, istakao je urednik Dževdet Tuzlić.

Javni servis Bosne i Hercegovine nema vremena da kreira svoje vlastite emisije, te su se zbog toga odlučili da otkupe kvalitetan program za najmlađe gledaoce.

“Analizirali smo šta to mališani vole, i shvatili da je to zapravo TikTok profil Mirze Hatića. Meni iskreno lično taj sadržaj ne odgovara, ali oni ako vole onda je red da im pružimo sadržaj kakav žele. Dakle video klipovi Mirze Hatića će se emitovati svako jutro prije škole, kao i u terminu poslijepodne nakon ručka. Također otkupili smo i neka izvođačka prava od Imperije, kako bi im puštali kvalitetne pjesme Jale Brata i Bube Corellija. Imamo još u planu neke TikTokere da ubacimo ali moramo detaljno selektovati ko može a ko ne da se pojavi, znate ipak je ovo javni servis i moramo prilagoditi sadržaj dignitetu programa”, dodao je Tuzlić.

Nova programska shema počinje 20. Oktobra, kada će krenuti emitovanje prvih video klipova Mirze Hatića iz perioda kada je tek izašao iz zatvora.