Naša fudbalska reprezentacija, uspjela je sinoć savladati Finsku na Bilinom polju i tako osigurati dalji prolaz u Ligi nacija. Najzaslužniji za taj čin je Edin Džeko koji je postigao dva pogotka u konačnom rezultatu od 3:2.

“Naš Edin Džeko je sinoć briljirao na utakmici i odveo nas na svojim krilima u maestralnu pobjedu. Zbog svog požrtvovanja je zaslužio da mu se privremeno vrati epitet dijamanta i da ga prestanemo zvati kloc. Također ovom prilikom dajemo obećanje da mu nećemo više psovati na naredne dvije utakmice, jer se fakat izborio za imunitet navijača. To ne znači da i dalje nećemo biti jako kritični jer želimo da reprezentacija igra što bolje obzirom da smo mi prepoznali potencijal”, navodi Murat Fantomka, vođa BHFanaticosa iz Kelna.

Članovi naše najvatrenije navijačke grupe su svakako svjesni trenutne situacije u reprezentaciji, i zbog toga žele da što racionalnije reaguju kako tokom same utakmice, tako i van terena.

“Tu je novi selektor, reprezentacija je ušla u fazu smjene generacija i sve su to faktori koje treba imati u vidu prije nego reagujemo. Mi smo lojalna navijačka grupa koja drži datu riječ, i tako ćemo kazniti svakog navijača koji krene opsovati Džeku u naredne dvije utakmice. Ukoliko on briljira i u narednim susretima, produžit ćemo mu imunitet za još toliko. A što se tiče mladih igrača, njima treba još malo ostaviti prostora prije nego im krenemo pjevati pjesmice i pozdravljati uže i šire članove porodice”, dodao je Fantomka.

BHFanaticosi su također obećali riješiti muka i našeg selektora, koji je povrh svih problema uspio postaviti pravilnu formaciju na prethodnom meču.