Udruženje navijača, BH Fanaticos je organiziralo potpisivanje peticije, proteste i vašar malih i srednjih proizvođača malina kako bi sakupili potpise za njihovu novu inicijativu.

Naime, radi se o tome da ova navijačka grupa eksplicitno zahtijeva premještanje Nogometnog/fudbalskog saveza BiH u Malmo, Švedska.

Kao osnovne razloge za ovakvu inicijativu iz vođstva BHF-a navode kako bi ovo bilo logistički jednostavniji korak za sviju.

Trenutni novoizabrani vođa ove navijačke grupe, Mehmedalija Söderström je rekao: “Pazite, mnogi su problemi. Mi kada smo nezadovoljni, kada želimo da bacimo koju baklju, zapalimo koju prostoriju, mi jednostavno nemamo gdje to da uradimo. Znate li vi gdje je Švedska, a gdje Bosna? Mi moramo da zapotegnemo skoro dvije hiljade kilometara do sjedišta Saveza. A i sami znate da Bosna još uvijek nema autoput i da nama treba preko 20 sati vožnje do tamo. Onda i kad dođemo, nismo ni za šta. Dok se malo odmorimo, popijemo koju, ono piće nas uhvati tako na umor, ništa ne uradimo i haj nazad”.

Kao prvi korak prema strukturalnom rješenju ove situacije, Fanaticosi su već poduzeli inicijativu, našli prostorije, a mladi, perspektivni švedski dizajner bosanskohercegovačkih korijena Björen Hadžibajrić je dizajnirao i prijedlog novog logoa Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.