Black Friday je u samo nekoliko godina od prvog održavanja postao nezaobilazan praznik za sve građane naše zemlje. Građani širom BiH očekuju popuste od 80 i više posto, ali realnost je drugačija. Međutim, bh. trgovci obradovali su građane najavom da će napraviti pravi Black Friday 2050. godine. Euforija za prvi pravi Black Friday već je početak u našoj zemlji, a trgovci očekuju rekordnu prodaju.

“Mi smo se ove godine potrudili paš dobro za ovaj Black Friday. Stavili smo naljepnice na izloge najavili neke ogromne popuste, ali realno je da od toga nema ništa. Popusti i ako su negdje bili oni nisu prelazili 20% što je opet dobro, ali nije kao u Americi odakle smo i pokupili ovaj praznik kupovine. Da stvari ne budu tako crne možemo već sada ekskluzivno najaviti da ćemo napravi pravi Black Friday sa pravim popustima 2050. godine. Do tada ćemo steći uslove za velike popuste tako da građane molim za strpljenje”, rekao je Ahmed Pazar, vlasnik trgovine u Sarajevu.

Građani su oduševljeni ovom informacijom, a neki su se već sada počeli pripremati.

“Ovo što smo doživjeli prošli petak je stvarno sramotno. Ja sam dugo živio u SAD-u i znam kako to tamo ide. Ovdje niko ni da se potuče ko TV ili frižidera, dok se tamo vodi pravi rat u trgovina. Cijelu godinu sam skupljao novac i kada sam došao u SCC moram reći da sam se razočarao. Mala je utjeha to što su trgovci najavili pravi pravcati Black Friday za 2050. godinu. Već sada se radujem ovom događaju”, rekao je Anes Kaubojka, povratnik iz SAD-a.