Početak ljeta u našoj zemlji tradicionalno je rezervisan za dolazak dijasporaca na odmor. Kroz godine tetke iz dijaspore etablirale su se kao najdraži članovi porodice mnogim tinejdžerima jer ima skoro uvijek donose skupocjene poklone i obasipaju eurima. Međutim, ove godine situacije je drugačija zbog čega su bh. tinejdžeri odlučili podignuti svoj glas.

“Vidite ovako, ja cijele godine trpim Facebook nasilje od tetke koja mi prije svega svako pola sata u inbox šalje razne gluposti koje mene ne zanimaju, a pored toga mi i komentariše svaku sliku sa komentarima tipa “sunce tetkino” ili “duša draga”, Ja imam sedamnaest godine i mene cijelo društvo zbog toga ismijava. Sve to moram da trpim samo da bi mi ona kada dođe dala par stotina eura i kupila neki iPhone tamo. Kao ništa čekam taj period godine, ali moram vam reći da sam se ovaj put žestoko razočarao”, rekao je jedan tinejdžer iz Bihaća.

Tetak svojim dolaskom nije opravdala očekivanja tinejdžera iz Bihaća koji je nastavio svoju tužnu priču.

“Otišao sam čak u Sarajevo po nju na aerodrom i očekivao barem da će mi gorivo platiti, ali ništa. Kada je počela dijeliti poklone svi smo dobili samo čokolade što je velika sramota. Imamo mi i ovdje da kupimo čokolade, ali skupe parfeme, mobitele, tablete e za sto nemamo para i od nje očekujemo da nam to osigura. Kada sam pričao sa svojim prijateljima kod njih je ista situacija dobili su samo čokolade i poneki jeftini poklon koji se i ovdje može kupiti. Mislim da će tetka na blok listu, pa ćemo vidjeti sljedeće godine šta će donijeti kada bude dolazila”, dodao je razočarani tinejdžer iz Bihaća.