Poznati bh. Tiktoker i bivši opasni momak iz Sarajeva, Amir Pašić zvani Faćo ponovo je uhapšen. TikTok zajednica naše zemlje odmah je odlučila reagovati povodom ovog hapšenje i najavila velike proteste podrške gospodinu Faći koji se trenutno nalazi u pritvoru. Svoju podršku TikTokerima najavili su pružiti i građani Sarajeva.

“Ovo je stvarno udar na cijelu našu profesiju i posao kojim se bavimo iz dana u dan. Gospodin Faćo je imao malo turbulentniju prošlost, ali uvijek je na svojim TikTok-u govorio da je sve to iza njega. Sada nam je ovo hapšenje došlo iznenada i mi smo odlučili da pružimo podršku jednom od najaktivniji članova naše zajednice. Napravit ćemo velike proteste ispred institucija BiH, a svoj dolazak su najavila sva malo zvučnija imena bh. TikTok zajednice. Zajedno imamo na stotine hiljada pratila i možemo veoma lako upravljati masom. Zbog toga pozivam nadležne da što prije puste gospodina Faću kako ovi protesti ne bi prerasli u nešto puno veće”, rekao je Nedžad Gigabajt, poznati pod TikTok nickname-u “Big Giga”.

Građani koji aktivno prat TikTok najavili su također da će se pridružiti protestima.

“Ja svaku noć fino sjednem uzmem mobitel i gledam live mečeve na TikTok-u. To mi je nekako zanimljivo i volim da se opustim uz to. Najdraži TikToker već mjesecima unazad mi je upravo gospodina Faćo koji ima stvarno zanimljivu priču i dosta je mudar. Kada sam vidjela da je uhapšen nije mi bilo dobro i odlučila sam da ću i ja izaći na ove proteste podrške koje organizuje bh. zajednica TikTokera. Malo mi je dosadno sada kako gospodina Faće nema pa bi voljela da ga što prije puste ili mu barem ubace mobitel da može ponovo lajvat”, rekla je Fatima Mušema, domaćica iz Sarajeva.