Članovi Stranke za Bosnu i Hercegovinu u zadnje vrijeme postali su poznati po svom čestom kukanju u javnosti. Članovi ove stranke počeli su kukati za sve i svašta, a već duže vrijeme u javnosti stvaraju sliku da su svi protiv njih. Zbog svega toga iz ostalih bh. stanaka stigla je molba da članovi SBiH manje kukaju ako je to moguće.

“Svaki put kada neko iz SBiH da neki intervju to je samo neko kukanje. Svi su protiv nas i niko nas ne voli. Mi više to ne možemo slušati, posebno jer ništa od toga nije istina. Mi hoćemo sa njima, ali nas uvijek nekako na kraju prodaju tako da nemamo više povjerenja. Sada su se opet dohvatili Vlade KS-a i kako je neko tražio da se on izbace iz vlasti u Sarajevu. Molimo ih ovom prilikom da malo smire strasti i da manje gledaju teorije zavjere, a više da rade na svom programu i napretku”, rekao je Anes Jetrica glasnogovornik sindikata bh. stranaka.

Iz SBiH odmah su opovrgnuli ove tvrdnje i poručili ostalim strankama da oni itekako rade na boljitku života u BiH.

“Mi stvarno nismo primijetili da naši članovi toliko kukaju. Istina desi se tu i tamo da u javnost plasiramo neku teoriju zavjere i da se malo ponašamo kao da smo odbačeni, ali to je sve podnošljivo. Ne znam u čemu je problem i zašto na se ne puste na miru da gradimo svoj politički put. Nisu nam dali da budemo sami na vlasti kako i zaslužujemo pa sada neka na nas trpe. Svi članovi imaju moju podršku da vode politiku kao i do sada jer nam odlično ide”, rekao je Semir Efendić, predsjednik SBiH.