Kao bomba u našoj zemlji odjeknula je vijest da se političari koji su na vlasti zbog premalih plata spremaju na proteste. Ova još nezvanična informacija unijela je velike pometnje u svakodnevni život običnih građana. Kako mediji saznaju političari će tražiti povećanje plata od visokih 1300% u odnosu na dosadašnje.

“Mi smo siromašni ljudi kada se uzmu u obzir političari iz nekih drugih država kao što su Danska, Njemačka i slično. Dođemo tamo na neki skup ili meeting svi su bogatiji od nas i osjećamo se nekako jadno i bijedno. Zbog toga ovim poutem službeno najavljujem proteste gdje ćemo tražiti veće plate na svim nivoima vlasti. Angažovali smo vodeće matematičke stručnjake i oni su nam izračunali da moramo plate povećati za nekih 1300% kako bi bili konkurentniji sa ostalim svjetskim liderima. Mislim da je to fer i pošteno i da nas građani moraju razumjeti jer mi moramo paziti kakvu sliku o BiH šaljemo u svijet”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i političar sa jednom od najskromniji imovina u svijetu.

Ovi protesti najavljeni su u Sarajevu kao i u ostalim gradovima BiH i trajati će sve dok se zahtjevima političara neudovolji.

“Pozivam sve koji imaju bilo kakve veze sa politikom da izađu na ulice i podrže nas. Nema veze jeste li vlast ili opozicija bitno je da sada pokažemo snagu i da se ujedinimo. Dosta je sramote na račun BiH. Izlazit ćemo na ulice sve dok nam se plate ne budu na nivou evropskog prosjeka”, dodao je Izetbegović.