Lana Pudar najbolja bh. plivačica uz minimalnu podršku nadležnih uspjela je osvojiti još jednu medalju za našu zemlju. Mlada plivačica nastavlja svoj pohod na zlatne medalje skoro svih svjetskih takmičenja. Sa druge strane bh. političari su zamolili Lanu Pudar da manje voli BiH.

“Ona je stvarno svjetska plivačica i uz minimalnu podršku koju ima od nas je uspjela sve ovo ostvariti. Svaka njoj čast, ali nije joj dobro to što toliko voli BiH. Uredu je voljeti svoju domovinu, ali ona u tome malo pretjeruje i onda mi pored nje ispadamo pravi papci. Također, je moramo ovim putem zamoliti da manje medalja osvaja jer ćemo joj morati onda i mi dati neku značajniju podršku ako ovako nastavi. Sve je to uredu, ali treba imati granice u sve pa i prema ljubavi prema BiH Ako ovako nastavi morat ćemo malo i pogurati gradnju onog bazena što smo razvukli”, rekao je Nermin Nikšić, premijer FBiH.

Prema pisanjima medija Lana Pudar previse voli BiH i tako našoj zemlji nanosi više štete nego koristi.

“Mi smo zaključili da je Lana pretjerala sa ljubavi prema BiH. Može ona nekad malo i usporiti kada pliva ne mora uvijek biti na pobjedničkom postolju. Stvarno nas to počinje nervirati. Kada ona osvoji medalju mediji odmah postavljaju slike kako trenira u plasteniku ili one tekstove kako Mostra nema bazen gdje bi mogla trenirati i to nam jako ide na živce”, rekao je Sakib Metar, šef tima za procjenu ljubavi prema BiH.

Lana Pudar mora pod hitno prestati osvajati medalje kako bi dokazala da BiH voli u normalnim granicama kao i skinula pritisak sa leđa političara.