Pucnjave, iznude, eksplozivne naprave samo su neke od stvari kojima građani Sarajeva svakodnevno svjedoče. Na svu sreću do sada još niko nije stradao, a situacija je iz dana u dan sve gora i gora u glavnom gradu naše zemlje. Kako se BiH nalazi pred vratima otvaranja pregovora sa EU, domaći političari zamolili su kriminalce da malo manje pucaju po Sarajevu.

“Mi se ovdje grčevito borimo da otvorimo te pregovori i da makar izgledamo kao normalna država. Uradili smo sve što je do nas, ali sada je vrijeme da i građani daju svoj doprinos. Primijetili smo česte pucnjave po Sarajevu i to nam je sada trn u oku. Kao po pravilu niko nikad za to ne odgovara i sa time smo sasvim ok. Međutim, sada smo pod povećalom EU i molim ovom prilikom sve kriminalce da malo manje pucaju po Sarajevu barm dok ne otvorimo ove pregovore pa onda možete raditi šta god želite”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH i jedna od najžešćih zagovarača ulaska BiH u EU.

Udruženje kriminalaca Kantona Sarajevo podržalo je EU put naše zemlje i poručili su da će se smirit do kraja ovog mjeseca.

“Mi stvarno nismo nasilnici niti ikad napadamo prvi, ali ako nas neko dirne mi ćemo se braniti. Poslušali smo poruku gospodina Konakovića i odlučili se malo smiriti dok nas ova EU ne pusti da pregovaramo sa njom. Ipak nam je naša država na prvom mjestu. Molim sve članove udruženja da sve probleme i nesuglasice pokušaju riješiti riječima ili eventualno šakama, a nikako vatrenim oružjem”, rekao je Alen Fantomka, predsjednik Udruženja kriminalaca Kantona Sarajevo.