Domaći političari danas su objavili jasan plan napretka naše zemlje za narednih nekoliko desetljeća. Prema ovom izvještaju građanima bi trebalo biti bolje negdje oko 2070. godine što sa ove tačke gledište i ne izgleda tako loše.

“Građani dobro žive i njima nije loše samo što vole kukati na sva zvona i govoriti kao im je loše. Mi se ovdje slomismo od posla da njima bude bolje, a oni se samo žale nešto. Napravili smo jasan plan sada u kojem će naša zemlja ići u narednih nekoliko desetljeća. Prema nekim našim proračunima građanima bi moglo biti bolje negdje oko 2070. godine što i nije tako loše. Sada izgleda da je to puno, ali vjerujte mi da vrijeme brzo leti i nećete se ni okrenuti, a 2070. godina će doći i svima će nam odmah biti bolje”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

Građani naše zemlje smatraju da je ovo realan rok kada mogu očekivati poboljšanje uslova života u BiH.

“Mi smo prije svega jedan strpljiv narod i možemo svašta izdržati na svojim leđima. Ako lideri kažu da ima treba vremena do 2070. godine da nam učine život boljim onda im treba toliko vremena i nemamo se mi tu šta žaliti. Mislim da je to jedna realna opcija i da će vrijeme brzo proletjeti. Umjesto da budemo zahvalni što nam nije gore mi tu nešto izvolijevamo i žalimo se bez ikakve potrebe. Jedva čekam 2070. godinu pa valjda tada narod bude malo zadovoljniji”, rekao je Hazim Koljeno, vodoinstalater iz Sarajeva.