Nakon što je više puta bio predmet javne rasprave, zato što preko ruke ima istetoviranu Republiku Srpsku, naša javnost je konačno saznala ko je zapravo Ognjen Vranješ.

“Ja sam k’o nekad načuo da je on igrao za repku, al’ je to sad i nebitno. Bitno je da se mi svađamo oko njegove tetovaže. Jer sport sam po sebi nije dovoljno zanimljiv, onaj popratni sadržaj jeste. Ići na gostovanje, družiti se s rajom, navijati, psovati protivnicima majku, vrijeđati na nacionalnoj osnovi, to je adrenalin posebne vrste”, rekao nam je Samir Bengalka, član BH Fanaticosa.

Polemika oko Vranješa započne nakon njegove svake objave na društvenim mrežama. Mediji to odmah prenesu i nastane haos u komentarima.

“Veze nemam ko je momak, ali kad otvorim članak vidim da je prepucavanje na nacionalnoj osnovi. Te stvari nikad ne fulam i uvijek se rado uključim. Znam da dečko ima istetoviranu genocidnu tvorevinu i to ne mogu tolerisati. Odmah se uključim i branim svoje, jer neće on meni mlatiti tom slikom okolo, a da mi šutimo. Dosta smo mi bili potlačeni. Svaki put ću komentarisati kad vidim članak o njemu. Kažu neki da je fudbaler, nisam to znao. Zamislite crnjaka da sutra jedan takav, zaigra za našu reprezentaciju. Al’ me ništa više ne može iznenaditi, mi smo naopaki ljudi”, riječi su mladog Envera, slučajnog prolaznika kojeg smo zatekli na ulicama Bugojna.

Polemiše se da je Nogometni savez BiH pokrenuo tajnu akciju, da Vranješ na drugoj ruci istetovira Federaciju, kako bi se konfliktu konačno stalo u kraj.