Sindikat influencera BiH danas je izašao u javnost da frapantnim podatcima o velikom gubitku pratilaca i lajkove uzrokovanim naglim promjenama vremena u našoj zemlji. Influenceri tvrda da zbog promjenjivog vremena ne mogu unaprijed da planiraju svoje objave i zbog toga gube na kvaliteti svojih Instagram profila.

“Mi moramo planirati svoje slikanje bar nekoliko dana unaprijed, ali to sada ne možemo jer se vrijeme svaki dan mijenja. Ja sam lično zbog toga izgubila 300 pratilaca, a broj lajkova mi se smanjio u prosjeku 10% po objavi. Mislim da su ovo preveliki gubici i ne znam kako ću se iz ovoga izvući. Kako da zakažem slikanja na vrelu Miljacke recimo i uveselim svoje fanove dobrim fotkama, ako ne znam hoće li daj dan biti lijepo vrijeme, a nema smisla da objavljujem stare i bajate slike. Nadam se samo da neću morati bataliti karijeru influencerice i zaposliti se na standardni posao”, rekla je Zenaida Vakum poznatija na Instagramu pod nadimkom @littleprinces.

Odmah nakon ove izjave u javnost je izašlo još nekoliko influencera sa istim problemom.

“Neki dan sam dogovorio slikanje sa profesionalnim fotografom, ali pala je kiša i morao sam se slikati u stanu, što je tragedija samo po sebi. Ples za Tik Tok obično volim snimite negdje na otvorenom jer samo tako mogu pokazati svoj puni potencijal, ali u zadnje vrijeme moramo sve to u svojoj sobi. Moji ukućani već misle da nisam normalan i planiraju da me izbace iz kuće”, rekao je Hakala Tapšiguz poznatiji kao @denceking.