Toplotni val koji je zahvatio našu zemlju još uvijek zadaje ogromne glavobolje svima koji su primorani izlaziti iz klimatiziranih prostorija. Građani sve više kukaju na velike vrućine, a nadležni nemaju rješenja. Zbog svega toga građani su danas službenim putem od nadležnih tražili da otjeraju toplotni val iz BiH.

“Vrati se kišo sve ti je oprošteno. Mi ovo sve više ne možemo da izdržimo. Već danima je tolika sparina da se disati ne može. Istina, kada su padale kiše u proljeće kukali smo i na njih i tražili sunce, ali ovo je stvarno previše. Mislim da se trebamo riješiti ovog toplotnog vala što prije kako ne bi došlo do nekih ozbiljnijih posljedica. Zbog toga ovim putem apelujem na nadležne da što prije otjeraju ovaj toplotni val iz BiH. Ne bunim se mi neka bude vruće, ali ovo je stvarno sada previše kao da smo u Africi”, rekao je Armin Termometar, predsjednik pokreta građana za tjeranje toplotnog vala iz BiH.

Nadležni još nisu reagovali na službeni zahtjev, a iz pokreta građana su poručili da na ovome neće stati.

“Izašli bi mi sada odmah na proteste, ali zbog vrućine nam je i to onemogućeno. Mislim da su nam trenutno ruke vezane, ali ako nadležni neće reagovati mi ćemo napraviti jednu veliku ofenzivu kada malo prihladni. Građani sve pamte i neće se izvući. Sada je toplotni val i mi nećemo da se forsiramo bez veze, ali možemo izaći na proteste recimo u novembru kada malo rashladni. Još jednom apelujem na nadležne da otjeraju toplotni val što prije”, dodao je gospodin Termometar.