Pobjeda Recep Tayyip Erdoğana na predsjedničkim izborima u Turskoj slavila se u glavnom gradu naše zemlje do dugo u noć. Mnoge sarajlije izašle su na ulica da iskažu svoju sreću pobjedom gospodina Erdoğana, ali i uputile mu zanimljiv poziv. Naime, kako mediji prenose, građani su pozvali gospodina Erdoğana da se kandiduje i na predsjedničkim izborima u našoj zemlji.

“Toliko nam je drago što je gospodin Erdoğan pobijedio da smo jednostavno morali izaći na ulicu i proslaviti njegovu pobjedu. Turska je uvijek bila prijatelj BiH i smatram da će tako i ostati dokle god gospodin Erdoğan bude na vlasti. Slavili smo do dugo u noć, a kada smo se jutros probudili došli smo na jednu zanimljivu ideju. Pozvat ćemo gospodina Erdoğana da se kandiduje i na predsjedničkim izborima u našoj zemlji gdje sigurno odnosi i pobjedu”, rekao je Adme Poturica, pristalica Erdoğana iz Sarajeva.

Pristalice iz Sarajeva gospodinu Erdoğau prognoziraju sigurnu pobjedu ukoliko prihvati njihov prijedlog i kandiduje se na predsjedničkim izborima u BiH.

“Mi ćemo sigurno svi glasati za njega što je već dovoljan broj glasova za pobjedu. Siguran sam da mu se ni jedan političar u BiH neće usuditi izaći na crtu tako da će biti i jedini kandidat. Ako mu dosadi biti predsjednik Turske vrata su mu širom otvorena ovdje kod nas. Do sada smo vala pokazali da nemamo dostojne kandidate iz naše zemlje pa sada ovako moramo tražiti u inostranstvu”, dodao je gospodin Poturica.