Vrijeme u našoj zemlji u zadnjih nekoliko dana varira od proljetnih temperatura pa sve to velikih minusa i snijega. Temperatura preko noći u nekim gradovima padne i za dvadeset stepeni što stvara ozbiljne probleme građanima. Zbog svega toga grupa građana BiH poslala je pismo Nedimu Sladiću u kojem ga mole da malo smiri vrijeme.

“Ovo vrijeme je stvarno poludilo u zadnjih nekoliko dana. Jedan dan je temperatura skoro pa ljetna, a drugi dan moramo čistit snijeg iz dvorišta. Stvarno smo bili očajni i nismo znali šta da radimo. Međutim, u jednom trenutku smo se sjetili jednog čovjeka koji bi nam mogao pomoći. Sjeli smo fino i napisali pismo Nedimu Sladiću i zamolili ga da malo smiri ovo vrijeme u BiH. Mi znamo da on sada studira i da ima puno obaveza, ali valjda može malo vremena odvojiti za svoju zemlju”, rekao je Kemal Povjetarac, predstavnik grupe građana za komunikaciju sa Nedimom Sladićem.

Nedim Sladić je odmah odlučio reagovati i odgovoriti građanima BiH koji traže njegovu pomoć.

“Ja po ko zna koji put ponavljam da sam ja samo meteorolog i da ne mogu upravljati vremenskim prilikama ni u BiH ni nigdje drugo na svijetu. Drago mi je što građani imaju tako veliko mišljenje o meni, ali im stvarno ne mogu pomoći. Dobio sam to pismo od građana iz BiH i u prvu ruku mi nije bilo jasno šta hoće od mene. Pisali su da bi voljeli da je temperatura jednaka svaki dan i da nema velikih oscilacija, ali ja nažalost to stvarno ne mogu da uradim”, rekao je Nedim Sladić, najpoznatiji meteorolog u BiH.