Netflix je i službeno zabranio dijeljenje lozinke i na taj način nanio nesagledivu štetu svima ljubiteljima serija i filmova. Dok se ostatak svijeta pomirio sa ovom činjenicom građani BiH najavili su velike proteste zbog ove kako kažu sramotne odluke ovog streaming servisa.

“Netflix je ovim potezom ispao krajnje bezobrazan i drzak. Mi smo uživali gledajući sve serije i filmove koji su se tamo nalazili, ali ovo je sada prevršilo svaku mjeru. Ne znam stvarno šta imaju protiv dijeljena lozinke. Evo nas je konkretno sedamnaest koristilo jedan Netflix nalog i plaćali smo oko 3 KM godišnje. Netflix je ipak nešto zaradio, a mi smo imali gdje gledati serije i filmove. Ne znam šta im je bilo pa su odlučili pokvariti to sve, ali samo znam da sad više od pola korisnika u BiH više ne koristiti Netflix i vjerujem da su na ogromnom gubitku”, rekao je Dražen Scena, ljubitelj filmova iz Žepča.

Građani BiH pravdu su i ovaj put odlučili potražiti na ulicama.

“Mi zahtijevamo od političkog vrha naše zemlje da ode u sjedištem Netflixa i da dogovore sa njima da dozvole dijeljenje lozinke. Ako ne mogu to izboriti u cijelom svijetu onda makar neka dozvole u BiH. Mi ćemo doći u ogromnom broju na proteste jer je svima ova odluka Netflixa trn u oku. Hoćemo samo da uživamo u svim blagodatima, ali da ne plaćamo punu cijenu za to. Protesti su najavljeni za početak sljedeće sedmice i očekujemo ogroman odaziv građana”, rekao je Alen Dangub, jedan od organizatora proteste protiv Netflixa u BiH.