Uništavanje spomenika na Kazanima naišlo je na veliku osudu u javnosti. Politički krugovi najavili su da ovaj čin neće proći nekažnjeno. Međutim, sa druge strane građani BiH još uvijek čekaju zvaničan stav Džejle Ramović o uništavanju ovog spomenika.

“Lijepo je to što su političari izašli u javnost i rekli šta misle o uništavanju spomenika, ali mi čekamo stav naše Džejle Ramović. Ona se u sve razumije mislimo da bi mogla dati stav koji će zasjeniti sve političari. Mi kao njeni fanovi ne znamo šta da radimo kao ni koji stav mi da zauzmemo dok se ona ne oglasi. Spomenik je uništen prije više od 24 sata, a ja još nisam objavio status na Facebook-u o tome jer se Džejla nije oglašavala i nisam znao kako da se postavim. Mi razumijemo da ona ima puno posla, ali neka malo misli i na svoje fanove”, rekao je Emir Ljubičica, admin Facebook stranice “Džejla4ever”.

Fanovi se nadaju da će Džejla izaći sa zvaničnim stavom na ovu temu najkasnije do sutra kako bi se život u BiH mogao nastavio odvijati normalno.

“Situacija je trenutno takve da mi pratimo svaki njen korak i hoćemo da znamo šta misli o svakoj situaciji u BiH. Istina da ona trenutno živi u Berseloni, ali mora pratiti šta se dešava u BiH. Mi već dva dana ne možemo normalno živjeti zbog toga što se ona ne oglašava povodom ovako bitnog pitanja kao što je spomenik na Kazanima. Pozivam je ovom prilikom da malo više povede računa u budućnosti kada su ovakve stvari u pitanju”, poručili su iz fan kluba Džejle Ramović.