Teška ekonomska situacija i stalna poskupljenja životnih namirnica neke građane naše zemlje dovela su do toga da više sebi ne mogu priuštiti kupovinu mesa. Veliki trgovački lanci u saradnji s vlastima u našoj zemlji ipak su uspjeli pronaći rješenje za ovaj problem i tako usrećiti veliki broj građana.

“Svi znamo kakva je situacija. Narod nema novca, a cijene samo rastu. Primijetili smo da se narod odriče najviše mesa, jer ne mogu sebi da priušte kupovinu nekih većih količina. Zbog toga smo se mi dogovorili da meso od sada pakujemo u pakovanja od po 5 i 10 grama. Mislimo da ćemo na ovaj način građanima meso učiniti dosta pristupačnijim i da više nećemo imati ovakav problem da nam se meso slabo prodaje. Za one malo dubljeg džepa tu će ostati i ova standardna pakovanja kao i do sada”, rekao je Amarildo Kasa, menadžer jednog trgovačkog lanca u BiH.

Ova odluka najviše radosti je donijela u domove penzionera koji su najugroženija skupina u našoj zemlji.

“Baš smo prije par dana proslavili tri godine kako smo prisilno prešli na vegetarijansku ishranu zbog ovih cijena mesa u našoj zemlji. Mislio sam da više nikad neću okusiti meso dok sam živ, a onda je kao grom iz vedra neba stigle ova vijest o pakovanjima za svačiji džep. Već danas sam bio u prodavnici i kupio jedno pakovanje faširanog mesa od 10 grama i eno sada nam žena pravi ručak od toga. Zahvaljujem se vlastima što ipak misle malo i na nas”, rekao je dedo Zijad, penzioner iz Sarajeva.