Glavna grupa navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine u fudbalu sinoć je konačno odustala od praćenja ovog sporta.

Naime, nakon poraza od Irana od 0:2 na Koševu, ova navijačka skupina je shvatila da nema potrebe da se prati fudbal, jer tu više uspjeha nema.

“Oprostili smo onu glupost protiv Nigerije, oprostili druge poraze, baraže, lige nacija, ali prijateljsku od Irana da zijane – tu je kraj. Evo već godinama mi bojkotujemo savez, ljutimo se, pišemo saopćenja, ali smo manje-više uvijek išli na utakmice. Sad više ne možemo. Napravili smo sastanak upravnog odbora gdje smo odabrali sport koji ćemo pratiti. Uz svu ljubav koju osjećamo za našu zemlju, ovakav neuspjeh nas je otjerao daleko na drugi kraj planete. Pratit ćemo cricket u Indiji, barem neko vrijeme dok se situacija ne popravi”, stoji u saopćenju ove navijačke grupe.

Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, Fanaticosi će na sljedećem sastanku odlučiti koji će to klubovi i reprezentacije biti, a u uži izbor su ušli Mumbai Indians, Sunrisers Hyderabad i Rajasthan Royals, te reprezentacije Pakistana i Bangladeša.

Iz Nogometnog/Fudbalskog Saveza su rekli da je njima ovo potpuno uredu, sve dok ponašanje BH Fanaticosa ne utječe na budžet ove organizacije. Čak su rekli da će poslati prijedloge svojih favorita cricket klubova, za koji oni misle da su dobri.