Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bilježi pobjedu za pobjedom na Eurobasketu. Zbog sve boljih plasmana naših ženskih ekipa u svim sportovima, BH Fanaticosi su danas zvanično promijenili ime u BH Femminicosi.

“Mi one muške klošare pratimo na skoro svakoj utakmici u proteklih 20 godina, najviše doduše fudbalsku reprezentaciju, i na koncu svega, jedva smo jednom dobacili do Svjetskog prvenstva u fudbalu – grupne faze. Sramota da toliko igramo, razvijamo se i na kraju samo jednom odemo na neko takmičenje. Sve smo njima dali, novac, živce, dlanove, padali murije, dobijali kazne zbog njih i oni i dalje k’o kakve sline igraju. Zato smo odlučili da od danas promijenimo ploču”, kaže Zejnil Bengalka, član upravnog odbora do jučerašnjih BH Fanaticosa.

Ova navijačka skupina je najavila da će od sada isključivo pratiti žene na njihovim takmičenjima u različitim sportovima.

“Vidite samo dama kako jedu protivnike na Eurobasketu, milina ih gledati. Pa s druge strane imamo dame koje igraju za SFK 2000, doduše jeste klub, ali pratimo i podržavamo i njih. Ubiše cure lopte na nivou Evrope. Neka se malo oni baletani iz naše repke ugledaju na njih, nećemo ih više nikako podržavati dok se ne dohavizaju, do tada samo žene pratimo na svim utakmicama”, dodao je Bengalka.

Navijači su odlučili promijeniti kompletan repertoar pjesama i navijačke parole, kako bi ih mogli uklopiti u formu ženskog sporta.