Naša fudbalska reprezentacija u Zenici je pretrpjela jedan od najgorih poraza u svojoj historiji. Pored loše igre i velikog poraza od daleko jače selekcije Portugala navijačima je za oko zapala još jedna stvar. Bh. Fanaticosi su na svojim službenim stranicama objavili rat selektoru, Savi Miloševiću jer mu ovaj put oko nije zasuzilo tokom intoniranje himne naše zemlje.

“Mi podržavamo reprezentaciju BiH i tu smo za sve sportiste, navijamo i pravimo dobru atmosferu. Sinoć smo navijali i kada je bilo 5-0 za Portugal i nismo odustali od reprezentacije. Međutim, pored toga što je totalno fulao cijelu taktiku selektor je napravio još jednu grešku koju mu nećemo tako lako oprostiti. Kada se intonirala himna mi smo primijetili da njemu nije oko zasuzilo kao što je to bio slučaj u utakmici protiv Lihtenštajna i to nas je naljutilo, a vjerujemo da je to i jedan od uzroka ovako visokog poraza”, rekao je Adnan Kapuljača, jedan od vođa Bh. Fanaticosa.

Iz Bh. Fanaticosa najavili su da više neće trpiti ovako ponašanje selektori i da će tražiti njegovu smjenu ako se ovako nešto još jednom ponovi.

“Uredu je izgubiti od boljeg protivnika i to mu stvarno niko ne zamjere iako je taktiku postavio skroz pogrešno. Međutim, to da mu oko nije zasuzilo tokom intoniranje himne je neoprostivo. Mi to neće trpiti i ako se nastavi ovako bezobrazno i bahato ponašati tokom intoniranje himne mi ćemo tržiti njegovu smjenu. Selektor je reprezentacije i mora se znati neki red”, dodao je Kapuljača.

Kako bi izašao u susret Bh. Fanaticosima BHT će od sada postavljati jednu kameru koja će snimati samo oči selektora Miloševića tokom intoniranja himne naše zemlje kako bi se bez problema moglo utvrditi je li mu oko zasuzilo ili nije.