Nakon sinoćnje dodjele nagrada Grammy za najbolje sve i svašta u muzici, Adele odnijela dvije kile i sedamsto od ukupnog nagradnog fonda i to sve najbitnije, došli smo do informacija o novom biznisu.

Naime kako su sudije zaključile da je Beyonce zanijela dvojke i da joj je to najveća nagrada za ovu godinu i da joj druga ne treba, sve živo i mrtvo su dali Adele. Iako su obje teške po nekoliko desetina miliona dolara, imaju po muža (svaka svog, da, da), zdravu djecu i koji gram viška ako zarati da ima zaliha, nekako su uspjele od cijele dodjele da naprave festival plakanja.

Nakon toga, u backstageu, dok je Adele davala instrukcije Beyonce kako se hapica hladi za 10 minuta kad žuriš na probu, te kako dojiti i snimati album, došle su na novu biznis ideju koja će, prema njihovom mišljenju, da napravi veliki uspjeh.

Kako saznajemo, ove dvije renomirane estradne umjetnice namjeravaju da naprave školu za narikače.

“Ovaj model operiranja smo vidjeli na Balkanu. Tamo super funkcioniše. Dođu neke žene na sahranu i plaču. Onda im za to plate. Meni se to svidjelo jer je u značajnoj mjeri manje zahtjevno nego pjevanje i nastupi. Radi se akapela i nema benda, produkcije, muzičara, tehnike – ništa. Tako da bi troškovi bili značajno smanjeni, a i vrijeme uloženo bi bilo manje”, rekla je Adele Beyonce, kako navodi naš izvor.

Ova je odgovorila: “Upravu si Adela, majke mi. Ionako nas tjeraju da plačemo na ovim dodjelama, kažu voli to raja. Bolje da onda pišemo po satu.”

Kako kažu naši izvori, razgovarale su i o ponudama koje bi nudile diplomantice ovog fakulteta, a to bi bile sahrane američkih vojnika, ugovoreni brakovi u Indiji, Bangladešu i Pakistanu, inauguracije predsjednika idiota i slično.