Tramvaj s natpisom “Visit Sarajevo” koji kruži ulicama Beograda izazvao je ogromnu pažnju u balkanskim medijima koji su fascinirani činjenicom da samo trideset godina nakon rata tramvaj s natpisom koji govori o jednom glavnom gradu kruži ulicama drugog. Kako Šatro.info ekskluzivno saznaje osim natpisa na vanjskom dijelu tramvaja, ovo prevozno sredstvo u unutrašnjosti također nosi dašak Sarajeva. Radi se o prethodno ugrađenim škrabotinama i pošaranim prozorima kojima je cilj da što bolje pomognu posjetiteljima Beograda da osjete kako je to voziti se tramvajem o Beogradu.

“Ovim potezom smo željeli da pokažemo ljudima kako je super u Sarajevu i kako je to zaista jedan grad koji se treba posjetiti. S druge strane htjeli smo omogućiti ljudima da osjete kako je to voziti se u jednom GRAS-ovom tramvaju. Oni su uvijek tako puni različitih mirisa kako ljudskih tako i onih od voća i povrća i bureka. Budući da to baš i nismo mogli da rekreiramo te mirise, odlučili smo se da napravimo makar unutrašnjost tramvaja kako bi što više ličila na one sarajevske tramvaje. Oni su zaista prepuni nekih interesantnih i manje interesantnih škrabotina, natpisa, poziva za lajkova, ponekad psovki i puni su kreative u svakom slučaju. Ovo je jedinstven primjerak ovakvog postupanja u svijetu i mislimo da je ovaj tip reklame nešto novo i nešto što će se u budućnosti velike marketinške agencije u svijetu otimati” – izjavio je za naš portal Nenad Kotorksi, predsjednik medijske agencije “Nova vizija” iz Beograda.

Tramvaj s natpisom “Visit Sarajevo” predstavlja dio turističke ponude Beograda, a nakon ovako velike prašine koja se podigla zbog ovog prvog tramvaja, gradonačelnik Beograda planira da pusti u opticaj i nekoliko drugih tramvaja s natpisima u kojima se pozivaju Beograđani da posjete različite gradove bivše Jugoslavije.