Povrh svih nedaća koje su strefile ovaj napaćeni naŽrod, kreativnost i snaga improvizacije nas nikada nisu napustili. Vlada Federacije je uvela nove restriktivne mjere, ali vješte privatnike to nije spriječilo da svoj biznis prilagode novonastaloj situaciji.

“S obzirom na to da su benzinske pumpe trenutno jedino mjesto okupljanja mladih ljudi, mi smo se odlučili malo modifikovati svoje usluge, kako bi građanima pružili barem neku vrstu entertaimenta. Ja kao vlasnik jednog lanca benzinskih pumpi, zajedno sam dogovorio s ostalim kolegama da svi uvedemo istu praksu, kako ne bi pravili razliku i bespotrebnu konkurenciju u ovom teškom vremenu”, kaže Mirsad Dizel, vlasnik jedne benzinske pumpe.

Pumpadžije su prilagodile prilaze pumpama kako bi mogli postaviti bine za nastupe, a od ovog vikenda će na svakoj pumpi biti svirka petkom i subotom navečer.

“Malo nas zeza policijski sat, ali nema veze, krenemo ranije i završimo na vakat. Evo na našoj pumpi ovoga vikenda prvo u petak nastupa Neno Murić, a u subotu odmah nakon njega publiku će zabavljati Dino Džihić, da imamo malo šarolikosti oko repertoara. Što bi naš narod rekao, da se nađe za svakoga po nešto. Jer danas svi izlaze na benzinske pumpe i moramo šarati s izvođačima. Rezervacije je moguće izvršiti svaki dan putem dobro poznatih telefona naše pumpe”, dodao je Dizel.

Važna napomena za sve goste, ko naruči popularni brod pića, dobije gratis gorivo u iznosu od 10 KM. Također, za građane koji nemaju dovoljno sredstava, piće mogu platiti u gorivu, tako što dovučete automobil, a pumpadžije vam izvuku gorivo iz automobila u zamjenu za turu pića.