Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, danas je organizovao press konferenciju na kojoj je predstavljen novi kapitalni projekat od svjetskog značaja. Načelnik ističe da je ovaj projekat već privukao brojne investitore iz cijelog svijeta.

“Godinama već gledamo kako čuveno kupalište Bentbaša propada zbog neodržavanja. Taj prostor nije obični bazen, već jedan od simbola grada opjevan u mnogim pjesmama. Takva mjesta moraju biti u funkciji građana i ne smije se dešavati više nikada što se do danas dešavalo. Bentbašu ćemo pretvoriti u svjetsku atrakciju, jer koncept kupališta koji planiramo tamo izgraditi ne postoji nigdje u svijetu”, ističe Hadžibajrić.

Novi koncept je radioaktivni bazen za sve ljubitelje ekstremnih sadržaja, a već postoje aplikacije brojnih sportista iz čitavog svijeta odmah nakon objave prve informacije o izgradnji ovakvog bazena.

Ozbiljne investitorske ponude smo dobili iz Pripjata, od jedne kompanije koja prodaje vrhunski osiromašeni uranij, zatim kompanije iz Kine koja gradi posebne bazene koji mogu izdržati visok stepen radijacije. Sve ovo što radimo je zbog dobrobiti Općine Stari Grad, ali i Sarajeva pa čak i BiH. Milioni turista će pohrliti sa svih strana svijeta da vide ovo jedinstveno čudo”, dodao je Hadžibajrić.

Vrijednost ove investicije iznosi oko 78 miliona KM, a od čega će Općina Stari Grad uložiti oko 150 KM, kako bi se majstorima obezbijedila pita i jogurt. Sve ostale troškove će pokriti investitori.