Naša proaktivna gradonačelnica iz dana u dan razmišlja kako da što bolje bude na usluzi građankama i građanima Sarajeva. Danas je pala u razmišljanje da li da po kišnom vremenu izlazi na ulice i besplatno dijeli kišobrane.

“Želim zaista da sam tu pri ruci svim građankama i građanima Sarajeva, za šta god da im treba. Vjerujte da nemam ovoliko posla, ja bi samo hodala ulicama i pomagala ljudima, starima da pređu cestu, pomagala oko parkinga da vozači ne zagrebu automobil ili djeci objašnjavala da zavežu pertle. Evo upravo razmišljam da li bi bilo pametno da počnem dijeliti besplatne kišobrane po ulicama kada pada kiša”, ističe Karić.

Naglašava da bi joj tu jedini problem predstavljao kontinuitet i da ne smije obećati da će svaki put moći biti na visini zadatka.

“Kiša često pada u Sarajevu i to bi me malo ograničilo jer imam i drugog posla, a sada da nekada izađem a nekada ne u očima javnosti to može biti kontraproduktivno. Mogu pomisliti da to sve radim iz populizma a to ne želim. Ja zaista ovaj grad toliko volim, pa čistila bi i mela ulice svako jutro samo da su lijepe i čiste za naše građanke i građane kada krenu na posao. Moram samo još jednom razmisliti da li da se bacim u ovaj projekat ili ne”, u dilemi dodaje Karić.

Za ovakvu akciju bi Grad Sarajevo finansirao kupovinu brendiranih kišobrana, i to bi poseban ton dalo sumornim sarajevskim ulicama jer bi svi imali unificirane kišobrane sa natpisom I love Sarajevo.