Dobra vila Sarajeva, Benjamina Karić i ovog Bajrama odlučila je svoje sugrađane uveseliti dijeljenjem baklave. Obzirom da je ovo već postala tradicija u Sarajevu gradonačelnica Karić podijelila je već ogromne količine baklave, a danas je oborila i jedna rekord.

“Meni je uvijek drago da razveselim svoje sugrađane i da im izmamim osmijeh na lice. Zbog toga svaku priliku koristim kako bi nešto uradila za građane. I ovaj Bajram sam dijelila baklave građanima i turistima, a koliko sam čula oborila sam i jedna rekord. Podijelila sam najviše baklave za jedna mandat što je stvarno velika čast i ponosna sam sama na sebe. Građani me vole zbog toga, a sada je moj trud konačno neko i prepoznao. Već sutra u Sarajevo dolazi ekipa iz Guinness-a koja će ovaj rekord i službeno zavesti u ovu knjigu”, rekla je Benjemina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Ekipa iz Guinnessove knjige rekorda koja je već na putu za Sarajevo poručila je da je ovo jedan od najzanimljivijih rekorda koje će ova knjiga upisati ikada.

“Ovo je stvarno respektabilan rekord. Kada smo sve izračunali došli smo do brojke od nekoliko tona baklave koje je gospođa Karić podijelila građanima. Svaka joj čast na tome. Mi smo već sada na putu za Sarajevo gdje ćemo sutra i službeno upisati ovaj rekord i uručiti gradonačelnici onu plaketu sa kojom se svi slikaju. Još jednom čestitamo gradonačelnici Sarajeva na ovom velikom pothvatu i nadamo se da njen rekord još dugo neće biti oboren”, poručili su Guinnessove knjige rekorda.