Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić samo nekoliko dana nakon što je građanima dijelila baklave povodom Bajrama najavila je novi izlazak na ulicu i novo druženje. Ovaj put gospođa Karić je zbog velikih vrućina odlučila građane mahati lepezom kako bi ih malo rashladila.

“Mnogi hejteri mogu ih slobodno tako nazvati misle da je ovo radim zbog nekog populizma, ali to nije ni blizu istine. Ja ovo radim prvenstveno zbog toga što volim ovaj grad i sve ljude koji žive u njemu. Ja ovdje u kancelariji imam klimu i nije mi toliko vruće kada su velike vrućine napolju. Međutim, mnogi građani nemaju tu privilegiju. Zbog toga sam odlučila da im pomognem i da ih sutra na ulici mašem lepezom da se rashlade dok idu na posao ili negdje na kafu. Nadam se da će ovaj moj mali doprinos pomoći građanima da prežive ovaj toplotni val koji nas je pogodio”, rekla je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Gospođa Karić poručila je da će sutra boraviti na nekoliko lokacija u glavnom gradu kao i da će svaki građanin imati pravo na do deset zamaha lepezom.

“Poučeni prijašnjim iskustvima znamo da moramo napraviti neki red kao i postaviti neka pravila. Ja ću biti na nekoliko lokacija i bit ću koliko god dugo bude trebalo. Svi građani će imati pravo na do deset zamaha lepezom i mislim da je to sasvim dovoljno. Ovom prilikom pozivam sve da se ne guraju i da mirno čekaju svoj red”, dodala je Benjamina Karić.