Zbog naglog porasta kriminala u svakom mogućem smislu u Gradu Mostaru, policijski komesar Ministarstva unutarnjih poslova u Hercegovačko-neretvanskom kantonu Marko Penavić pustio je sa Žovnice dobro poznatu signalizaciju imena “Bat signal” kojom se esencijalno zove Batmana u pomoć u obrani Grada Mostara koji se nalazi pod intenzivnim kriminalom.

Batman je inače zaštitnik Grada Gothama u kojem se svakodnevno susreće s visokim postotkom kriminaliteta, te se konstantno bori s najvećim psihopatima kao što su Joker, Penguin, The Riddler i Professor Pyg.

Vidjevši signal, Batman je odlučio uputiti nekoliko riječi policijskom komesaru policije, ali i građanima Grada Mostara.

“Vama hvala, ali meni ne pada na pamet da vas branim. Ja bih se radije pobio sa svim zlikovcima u Gothamu odjednom, nego što bih se suprotstavio vašem jednom jedinom zlikovcu – Draganu Čoviću. Mislim da bih, kad bih to uradio, mogao iskopati sam sebi grob odmah, jer tu preživljavanja nema. Da vam pravo kažem, Mostarci i Mostarke, sami ste sebi krivi. Vi ste birali HDZ, vi ste birali SDP, vi ste birali Ljubu Bešlića. Nitko vam nije kriv nego vi sami. Ako netko dođe da vas opljačka u kladionici, nemojte mene zvati, već fino dajte čovjeku pare jer taj čovjek ne bi pljačkao da je situacija u Gradu Mostaru imalo bolja. Stigla vam je izborna godina. Vama ne trebam ja, već vam treba samo malo pameti. Ne trebam ja da vas branim jer ste u stanju sami sebe braniti. Izaberite pametnije. Izaberite bolje. Izaberite sutra, a ne jučer”, rekao je Batman.

Uprava Grada Mostara je imala ideju da kontaktira Hulka, međutim ovaj prijedlog je odbijen zbog njegove zelene boje, jer bi se sa ovakvim potezom Hrvati osjećali ugroženo.