Udruženje banaka i bankara Bosne i Hercegovine “Dušu im uzmi” na konferenciji za medije održanoj danas obavijestilo je sve prisutne da će od narednog ponedjeljka stupiti na snagu upotreba nove tarife naplate usluga u svim bankama.

Naime, kako Šatro info saznaje banke od ponedjeljka planiraju svojim klijentima da naplaćuju stajanje u svojim poslovnicama uz simboličnu naknadu od 2KM po minuti.

“Sa zadovoljstvom želimo informisati naše klijente da će od ponedjeljka imati pravo na stajanje na našem divnom bankarskom podu po promotivnim cijenama od samo 2KM po minuti. Ovaj prostor nije ni nalik na onaj u kojem se kreću inače naši klijenti u drugim prilikama. Ovaj je poseban, svjež, okupan novčanicama i ima specijalan miris pobjede. Mi smo zaista vijećali sedmicama o cijeni, a već mjesecima planiramo da uvedemo ovu novinu u opticaj i spektar usluga banke i došli smo do zaključka da nije uredu da samo mi imamo priliku stajati i hodati na tim divnim podovima, te da je neophodno i našim prestižnim klijentima o kojima svakako brinemo dati mogućnost da i oni uzmu učešće u prestižu. Vidjet ćete kako će svi da budu sretni i zadovoljni ovakvim razvojem događaja” – izjavio je za naš portal predsjednik Udruženja “Dušu im uzmi” Enes Lihvar.

Mnogi klijenti su zatečeni ovakvim razvojem situacije i ne planiraju da plaćaju uslugu stajanja u prostoru banke.

“Ne pada mi na pamet da im to plaćam, nisam izgorio po glavi. Mislim kradu oni svakako, ali stvarno nisam mislio da će imati petlje ovako iskreno i na prvu da kradu kao da sutra ne postoji. Evo zašto se ljudi sele odavde, zbog banaka, bankara i vlasti koju sami biramo. Samo nek mi pokušaju naplatiti, baš da ih vidim. Svakako im plaćam kamatu na kamatu na održavanje računa mjesečno. Gamad” – izjavio je za naš portal Mirza Kokuz.