U Banjaluci su svi vlasnici ugostiteljskih objekata odlučili da podignu cijenu kafe, što je izazvalo ogromno nezadovoljstvo pogotovo među studentima. Najavili su radikalne mjere zbog novog poteza vlasnika.

“Mi po čitav dan pijemo kafe ali po novim cijenama nemamo budžeta da to više radimo. Zbog čega oni ne žele da se mi socijalizujemo ja ne znam, vjerovatno zato što se tako stvara otpor i kritička masa, a ljudi kada su otuđeni onda su letargični i ne žele promjene. Ovo je ogroman udarac na sve nas i neka oni koji su odlučili da bude ovako budu svjesni posljedica zbog naših narednih poteza”, navodi Marko Index, jedna od studenata u Banjaluci.

Putem svojih Viber grupa i udruženja, studenti su se dogovorili da pošalju kolektivni odgovor i tako zaprijete sistemu.

“Ne da ćemo odgovoriti žestoko nego će im se zalediti krv u žilama šta smo dogovorili. Dakle ukoliko ne vrate na stare cijene, i vlast i opozicija ima da se zadrhte jer ćemo mi svi kolektivno glasati za SDA. I ne samo da ćemo glasati za Bakirovu stranku, već ćemo u Banjaluci pokrenuti probosanski glas i forsirati ukidanje Republike Srpske, te vraćanje na Republiku Bosne i Hercegovine. Pa neka vide da li im je ovo pametan potez ili ne”, dodao je Index.

Ovo bi do sada mogao biti do sada najveći udar na Milorada Dodika, ali i opoziciju, obzirom da u Banjaluci živi na desetine hiljada studenata, koji su ogromna masa i koji mogu promijeniti tok narednih izbora.