Nakon što je odlučeno da će novčanice od 500 eura biti povučene iz upotrebe, Balkan bruji o mogućem kolapsu popularne Balkaton scene. Muzika koja u spotovima obiluje novcem, skupim autima i dobrim djevojkama, prva se našla na udaru.

“Ovo je katastrofa, nas je taman krenulo prije dvije godine i sad da padnemo. Pa zna se kakvi su naši spotovi, dobre žene, auto koje drifta u krug, led svjetla u pozadini, dobra odjeća i naravno novac. Sramota za jednu zemlju kao što je Njemačka da pokrene ovakvu inicijativu”, rekao nam je Buba Corelli.

Srbija i Bosna i Hercegovina će zajedničkim snagama morati pronaći rješenje. Da ima načina kad ima zdrave glave, dokazuje i Rastina ideja na koju je došao nakon što je pročitao ovu tužnu vijest.

“Potreslo me zaista, nisam mogao da vjerujem. Odmah sam nazvao svog brata Jalu, te sjedeći u jakuziju i s dvije nepoznate djevojke, dobro smo se isplakali preko telefona, onako muški. I one su plakale. Međutim, nakon razgovora mi je sinula jedna ideja koja bi mogla biti i bolja nego kako smo do sad radili. Ako bi umjesto eura, ubacili dinare i marke, to bi zapravo bio veći haos. Zamislite u spotu kitite neku djevojku s dvadeset novčanica od po 500 evra, ovako bi morali kititi s 266597745121 novčanica od po hiljadu dinara. To može da izgleda još više snobovski i moćnije. Odmah sam javio Jali, kaže da mi je prijedlog super”, govori Rasta.

Pored regionalnih muzičkih zvijezda, danas su ožalošćene i starlete, sponzori, kriminalci, te djeca uglednih političara.