Nakon poraza popularnih Zmajeva od Armenije, selektor Robert Prosinečki je podnio ostavku. Digla se velika prašina s obzirom na to da još uvijek postoji mala šansa da se domognemo trećeg mjesta na tabeli. Iz saveza su odmah reagovali nakon ostavke, te na poziciju šefa stručnog tima naše državne momčadi, postavio balerinu Edinu Papo.

“Nismo imali mnogo vremena za razmišljanje, morali smo hitro reagovati i mislimo da je gospođa Papo najbolji izbor. Nadamo se da će ona barem malo popraviti situaciju do kraja kvalifikacija, te da će barem mrvu očistiti ovaj naš okaljani obraz. I momci su zadovoljni izborom te su poprilično pod tremom, obzirom da nikada nisu imali ženu za selektora. Možemo reći da je gospođa Papo već postala autoritet u ekipi”, rekao je Reuf Kebo, šef komisije za analiziranje izbora vanrednih selektora reprezentacije BiH.

Novoizabrana selektorica kaže da je već pripremila raspored treninga, te da zna otprilike koje stvari treba popraviti u ekipi.

“Gledam utakmice redovno i prije svega želim da kažem da mi je čast i zadovoljstvo što sam dobila priliku da vodim naš nacionalni tim. Svjesna sam mana u igri, te ću prilagoditi treninge svakom ponaosob. Defenzivci moraju biti dosta čvršći, te se više moraju posvetiti timskoj igri. Radit ćemo zajedničku koreografiju simulacije padova van kaznenog prostora, kako bi njima svirali faul u napadu. Što se tiče ofenzivaca, morat ćemo malo poraditi na piruetama, posebno kada lopta ide u šesnaesterac iz slobodnog udarca. Sve u svemu, mislim da ćemo uspjeti popraviti situaciju u igri našeg državnog tima”, kazala je selektorica Papo.

Još jedan novitet je da će se utakmice od sada moći pratiti i u Narodnom pozorištu putem live streama, te će se tako spajati kultura i sport.