Novinarka Face TV-a na jučerašnjoj press konferencije SDA uspjela je toliko iznerivrati predsjednika ove stranke, Bakira Izetbegovića da se gospodin Izetbegović morao okrenuti radikalnim rješenjima. Kako su nam saopštili iz SDA novinarima više neće biti dozvoljeno da postavljaju pitanja gospodinu Izetbegoviću na njegovim press konferencijama.

“Tri sata smo skoro imali sastanak i svi smo bili umorni kako da smo kopali. Pričali smo o ozbiljnim stvarima i nije nam bilo do zafrkancije jer realno stanaka nam propada. Došao sam na tu press konferenciju i mislio ispričati ono svoje standardno, malo narodu zamazati oči i svako da ide svojoj kući. Međutim, ona novinarka sa Face TV me toliko iznervirala sa svojim pitanjima da mi je pritisak skočio na dvjesto. Stvarno nema smisla da novinari u ovoj zemlji tako postavljaju pitanja političarima. Sada sam potpuno suglasan sa onim zakonom u RS-u o kleveti”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović govorio je i o zabrani koju će uvesti novinarima te da oni više neće imati pravo postavljanja pitanja.

“Od sada ćemo mi malo drugačije. Neće me više niko ništa moći pitati na tim konferencijama. Fino dođete malo me slikate, snimite i napišete ono što ja kažem i kraj. Ja sam jučer došao kući potpuno izrevoltiran i isprovociran pitanjima koja mi je dotična novinarka uputila. Sebija je odmah s vrata uočila da nešto nije uredu jer je nenormalno inteligentna osoba i počela me smirivati. Da nje nije bilo vjerojatno bih polupao pola svoje skromne kuće na Poljinama od nekog bijesa koji me je obuzeo. Ja sam predsjednik najjače stranke u BiH i višestruki bivši član Predsjedništva BiH i neću više dozvoliti da me neki novinarčići podbadaju i izbacuju iz takta”, dodao je Izetbegović.