Naša zemlje dobila je zeleno svjetlo za otvaranje pregovora sa EU. Čestitke našoj zemlji dolaze sa svih strana. Bakir Izetbegović, predsjednik SDA danas je objavio da je jako tužan zbog toga što niko nije pohvalio rad njegove stranke na evropskom putu BiH.

“Mi smo ovdje vladali godinama i ne možete reći da ništa nismo uradili. Ovo otvaranje pregovora sigurno nije došlo u zadnjih godinu dana kako svi misle. Mi smo na EU putu radili iz sjene i htjeli smo iznenaditi građane, ali nije nam na kraju uspjelo. Naš doprinos se zanemaruje i svi čestitaju samo strankama Trojke. Mislite da je Elmedin Konaković uradio dobar posao, a sjetite se samo Bisere Turković i njenih skoro pa svakodnevnih putovanja i sastancima sa državnim zvaničnicima. Jako sam tužan i zbog toga sam odlučio sa narodom podijeliti istinu”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović poručio je da neće tolerisati više ovako ponašanje i da će od sada svi prvo morati čestiti SDA na bilo kojem uspjehu naše zemlje.

“Mi smo prvi postavili temelje i izgradili ovu zemlju. To sada što strane sile žele umanjiti naš patriotizam to je druga stvar. Od sada ukoliko BiH bude imala bilo kakvih uspjeha mislim da je red da se prvo nama čestita pa onda svima drugima. Od sada više nećemo tolerisati ovakvo ponašanje jer smo ipak mi ti koji su postavili sve temelje u ovoj državi. Osjećam se jako tužno i nadam se da se ovakvo ponašanje više neće ponavljati”, dodao je Izetbegović.