Rukovodeće strukture Stranke demokratske akcije, odlučile su napraviti jako zanimljiv team building za sve svoje članove. Oni su tokom proteklog vikenda pripremili oko pedeset računara, na kojima su instalirali najnovije izdanje popularne igre Call of Duty, te u dva tima igrali dva dana. Zanimljivo druženje uz salve smijeha, evociralo je na herojske podvige članova SDA iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu. Najviše je plijenio pažnju Bakir Izetbegović, koji je igrao igru na jako čudan način.

“Bakir i ja smo igrali u istom timu. Pravili smo taktiku, jer su nas predstavnici mlađih kadrova tukli satima. Igrali smo tako što su mlađi članovi igrali protiv starijih. Haris Zahiragić je vodio mladu ekipu SDA, te su nas satima tukli i nismo mogli meda. Igrali smo Capture the flag stil, upadali su nam u bazu kako su htjeli, imali smo mnogo rupa u odbrani i bili smo očajni. Ekipa koja je igrala na desnoj strani fronta a koju je predvodio Denis Zvizdić se još i najbolje držala. Oni su desnu stranu poprilično dobro čuvali i nisu upadali s te strane, ali što se tiče sredine i lijevog krila tu smo padali k’o golubovi. Nismo mogli ni istrčati do rovova kako treba, njihovi snajperisti su nas skidali čim provirimo glavu. To je otvorilo dosta prostora da Haris lično s pet svojih najboljih momaka redovno upada u našu bazu i odnosi zastavu. Vodili su nas 17:1, jednom smo eto uspjeli na samom početku oteti zastavu i to je to. Ja sam čuvao desno krilo, a Bakir centralni dio. Dok smo razgovarali na team speaku, Bakir je bio poprilično tih. Pitao sam ga je l’ sve uredu i on je rekao da jeste, ali da samo držimo liniju. Prešao sam na sredinu fronta jer mi je nešto smrdilo u toj priči. Ostavio sam Halida Genjca da komanduje na lijevom krilu, nažalost bezuspješno. Čim sam napustio poziciju, njega je pokosio snajper i više nije mogao da dotrči do prve linije odbrane. Ljudi su na tom krilu bili u rasulu. Prešao sam na centralni dio fronta gdje se nalaze zgrade, iz kojih su naši hrabro pucali i branili pozicije. Vidio sam Bakira da hoda iza zgrada i traži nešto. Pitao sam je l’ slučajno ispustio pušku, on mi je rekao da nije već da traži trezor i da je nebitan rezultat igre, ukoliko na kraju dobijemo pare. Nismo našli trezor, izginuli smo k’o zečevi. Harisova ekipa nas je u konačnici satrala s rezultatom od 540:1. Čestitali smo im nakon toga”, rekao je Šefik Džaferović.

Nakon uspješne partije, Harisu Zahiragiću i njegovoj slavnoj petorci, koju su od milja prozvali Prva slavna pikselizovana brigada, dodijeljen je po Zlatni ljiljan za izuzetnu hrabrost i zalaganje na terenu.