Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović rado je viđen gost na Hayat TV-u, ali pravu popularnost doživio je prije nekoliko dana kada je dao intervju za jednu televiziju iz Saudijske Arabije. Ovaj intervju podigao je veliku prašinu u svijetu, a gospodin Izetbegović vrlo brzo je postao omiljena ličnost u Saudijskoj Arabiji.

“Ja sam dao taj jedan intervju za televiziju iz Saudijske Arabije i odmah digao veliku prašinu kako u BiH tako i u svijetu. Svi pričaju o tome kako sam rekao da sam naslijedio stranku i kako samo pozvao Islamske zemlje da pomognu BiH. Tamo sam postao toliko popularan nakon tog intervjua da već imam status prave pravcate zvijezde. Ovdje i nisam toliko omiljen zadnjih nekoliko godina i zbog toga sam se odlučio okrenuti upravo Saudijskoj Arabiji i tamo nastaviti graditi svoju karijeru javne ličnosti”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Obzirom da gospodin Izetbegović od domaćih televizija najviše gostuje na Hayat TV-u on je od ove televizije tražio da sve njegove buduće intervjue prevode na arapski jezik.

“Od sada ću isključivo gostovati na Hayat TV-u jer su oni prijatelji naše stranke i rade za nas. Međutim, do sada nisam imao nikakvih posebnih zahtjeva jer sam ja prije svega jedan skroman čovjek, ali sada sam ispred njih stavio jedan ozbiljan zadatak. Hoću da se svi moji intervjui prijevoda na arapski jezik. Ja ću to kasnije slati na sve televizije u Saudijskoj Arabiji kako bi oni to kasnije mogli emitovati u svom programu. Velika baza mojih fanova u toj zemlji željno iščekuje svaku moju rečenicu i mislim da je ovo pravi potez”, dodao je Izetbegović.

Zbog velike popularnosti koju je stekao u Saudijskoj Arabiji gospodin Izetbegović i sam je počeo učiti arapski jezik kako bi mogao u budućnosti mogao komunicirati sa svojim fanovima iz ovog dijela svijeta.