Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović izgleda kao da se malo uželio funkcija. Prema pisanjima medija SDA bi na ovim lokalnim izborima trebala imati samo jednog kandidata za gradonačelnike svih gradova, a to bi na njegov zahtjev trebao biti Bakir Izetbegović.

“Ja sam dugo razmišljao šta i kako da radim, a onda mi je nekada sinoć kasno došla vizija u glavu. Zašto da SDA ima različite kandidata kada sam ja svakako u ovoj stranci alfa i omega. Mislim da ne bi bilo loše da ja budem jedan jedini kandidat ispred SDA za sve pozicije gradonačelnika u BiH. Ima toliko gradova pa me valjda jedan izabere da ih predstavljam. Mislim da mi je tako puno veća šansa i da ću skoro pa sigurno postati gradonačelnik nekog grada, a možda i više njih. Htio sam da idem i za načelnike, ali to je ipak ispod mog nivoa”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović smatra da ne bi trebalo biti problema i ako bude izabran za gradonačelnika nekoliko gradova u BiH.

“Kakva nam je politika čisto nešto sumnjam da će me izabrati u više od jednog ili dva grada. Međutim, ja sam spreman na sve i vjerujem da bez ikakvih problema mogu voditi nekoliko gradova. Nisam ja nisam neki tamo neiskusni političar pa da mi tako nešto predstavlja problem. Nadamo se najboljem, a na sam svakako spreman pokazati svima da još nisam za staro željezo i da mogu puno toga uzeti i dati ovoj državi”, dodao je Izetbegović.