Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović nikako se ne može pomiriti da je njegova stranaka sada u opoziciji. To je razumljivo obzirom da nikad do sada nisu bili u takvoj situaciji, a u prirodi čovjeka je da se boji novog i drugačijeg. Obzirom da više ne može spasiti stranku gospodin Izetbegović pokušao je spasiti svoju guzicu i sam sebe ponudio za ambasadora BiH u bilo kojoj zemlji svijeta.

“Znanje o politici može se mjeriti sa onim koje je Albert Ajnštajn imao o fizici. Ja sam babo diplomatije i političkih spletki u BiH i već sam prošao sito i rešeto u tom svijetu. Zbog toga smatram da bi bio idealan kandidat za neku od ambasadorskih pozicija. Bacite me u čopor vukova i za sedam dana ću biti vođa čopora to je misao koja me opisuje kroz život. Zbog toga molim nadležne da razmisle o mom prijedlogu i čiste glave vide šta im se nudi”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Iako je rekao da bi se mogao snaći u svakoj zemlji svijeta gospodin Izetbegović ipak ima nekoliko zemalja u kojima bi najviše volio obavljati ulogu ambasadora.

“Mogu se ja snaći gdje god nije mi problem jer volim raditi, ali ima tu nekoliko država koje volim više nego ostale. Turska je recimo na vrhu liste jer se dobro poznajem sa njihovim predsjednikom i mislim da bi imali odličnu suradnju i poslovnu i privatnu. U obzir dolaze i sve bogate islamske zemlje jer sam čuo da se tamo novac može grabiti lopatom i zlato nositi u vrećama za šta sam veliki maher, a imam i takve gene”, dodao je Izetbegović.