Nakon fijaska na jučerašnjim izborima predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva BiH pozvao je sve članove svoje stranke da pa u znak utjehe potapšu po ramenu. Svi članovi su dužni u narednih sedam dana doći do prostorija stranka i obaviti sviju stranačku dužnost.

“Izgubio sam i to je činjenica i sad nam slijedi nekoliko dana da se oporavimo. Sam neću moći preživjeti ovo saznanje da nisam na vlasti nakon 30 godina. Zbog toga sam pozvao sve članove SDA da dođu u prostorije stranke i potapšu me po ramenu. To bi me trebalo malo utješiti i pomoći mi da preživim ovu tugu. Nije lako jer prvi put doživljavam ovako nešto. Tapšanje po ramenu će mi dati novu snagu i motivaciju za daljnju borbu za BiH”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Veliki redovi formirali su se ispred prostorija SDA gdje su osim članova stigli i simpatizeri ove stranke.

“Ja sam već tri puta stajao u redu i tapšao gospodina predsjednika. Znam da je ovo težak trenutak za njega i njegovu porodicu, ali mi smo tu da pomognemo. Nadam se da će svi ljudi stići da dožive taj trenutak tapšanja po ramenu gospodina Izetbegovića. Mi smo njemu postavili jednu fotelju u sredini prostorije koje je kao tron gdje on sjedi. Kada uđete u tu prostoriju potrebno je mirno i bez naglih pokreta potapšati gospodina Izetbegovića po ramenu i tako dio njegove tuge prelazi na vas”, rekao je Haris Zahiragić, član SDA.