Poništenje diplome Sebija Izetbegović nanijelo je možda i najjači udarac ovoj porodici nakon rata. Mnogo je pitanja u zraku, a novinari su nemilosrdni. Kako bi zaštitio svoju ljepšu polovinu Bakir Izetbegović je Sebiju poslao u trezor Centralne banke BiH dok se situacija malo ne smiri.

“Znam ja najbolje kako je to kad te napadaju sa svih strana. Novinari u našoj zemlju su kao lešinari i samo hoće da naude nevinim ljudima. O Senatu UNSA neću ni da pričam jer su oni sve ovo zakuhali i u najmanju ruku treba da se izvinu. Ja sam Sebiju poslao u trezor da malo odmori od svega, a i da ne gleda šta sve pišu i pričaju o njoj. Neka se odmori dok sve ono ne prođe i dok se cijela situacija malo ne smiri kako bi nakon toga mogla nastaviti biti direktorica KCUS-a punom parom”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović podijelio je sa medijima informaciju i da se gospođa Sebija javila iz trezora Centralne banke BiH.

Malo se teško javiti jer je signal dole jako loš, ali moja lavica je i to uspjela. Rekla mi je da joj je za sada super i da uživa u odmoru. Ja sam dole proveo mnogo lijepih trenutaka posebno tokom rada i neposredno nakon njega tako da sam znao da je ovo najbolje mjesto na koje se neko može skloniti. Dao sam joj par savjete kako najbolje da se opusti i kako da iskoristiti prostor sa kojim raspolaže u trezoru. Nadam se da će joj ovaj odmor prijati i da će mi se vratiti jača nego ikad”, dodao je Bakir Izetbegović.