Predsjednik SDA i pravi lider Bošnjaka, Bakir Izetbegović jučer se na još jednom dramatičnoj press konferenciji obratio medijima i građanima. Povod za ovu press konferenciju bilo je usvajanje nacrta zakona o vraćanju himne “Bože pravde” i grba sa dvoglavim orlom koje je usvojila NSRS-a. Gospodin Izetbegović je pozvao PIC na hitnu reakciju čime je oborio rekord u pozivima na hitne reakcije.

“Mislim da je krajnje vrijeme da se svi uozbiljimo malo jer situacija stvarno nije nimalo naivna. Mnogi misle da ja pozivam na hitne reakcije i pravim ove dramatične press konferencije što je meni to nešto ćejf, ali nije to tako. Neko mora da kaže sve ovo na glas, a obzirom da Trojka to neće nikada urediti moramo sam ja. Istina je da često pozivam na hitne reakcije, ali mi nemamo drugog izbora trenutno. Nadam se da će me svi shvatiti ozbiljno i krenuti u put spasa BiH”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović osvrnuo se i na obaranje rekorde u pozivanju na hitne reakcije.

“Nije mi drago što sam oborio baš taj rekord, ali šta je tu je. Moramo se svi uozbiljiti i malo pripaziti našu zemlju. Ja nagradu od obaranje rekord svakako neću uzeti, a novac koji mi po zakonu moraju dati ću kao i svaki put donirati u humanitarne svrhe. Još jednom pozivam sve relevantne institucije kako u BiH tako i u svijetu na jednu hitnu reakciju ovdje u BiH jer ovo neće na dobro”, dodao je Izetbegović.