Bakir Izetbegović je već nekoliko puta naglasio da je u ratu bio spreman poginuti za glavni grad. Međutim, gospodin Izetbegović je danas prvi put sa medijima podijelio da ne samo da je bio spreman poginuti za Sarajevo nego da je to i uradio i to nekoliko puta. Šokiranim medijima gospodin Izetbegović detaljno je opisao kako je poginuo za Sarajevo i na kojim mjestima.

“Svi ste već upoznati sa mojim ratnim putem i time da sam bio spreman poginuti za ovaj grad. Ono što ne znate je da sam ja ustvari poginuo za Sarajevo i to nekoliko puta. Teško mi je da govorim o tome, ali moram jer se po čaršiji priča da sam bio u trezoru cijeli rat. Jesam, bio sam u trezoru, ali tek nakon što sam treći put poginuo za Sarajevo”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović detaljno je opisao mjesta i situacije u kojima je poginuo za glavni grad.

“Prvi put je to bilo negdje na potezu od Predsjedništva BiH do zgrade Parlamenta BiH, bila je zima i snijeg je padao. Pao sam i udario glavom u beton. Drugi put sam mogu reći io malo buntovan i sam sam izašao iz trezora i uhvatila me promaja jer sam tek bio oprao kosu, stanje se zakomplikovalo i tu mi je bio kraj. Mogao bih do sutra nabrajati sve situacije u kojima sam poginuo za glavni grad. Nakon treće pogibije otac me zatvorio u trezor i nije mi dao da izlazim. Međutim, kako sam po prirodi šlampav i u trezoru sam uspio poginuti za Sarajevo nekoliko puta, ali ne bih sad o tome”, dodao je Izetbegović.