Bakir Izetbegović lider posrnule SDA na svaki način pokušava privući nove članove u svoju stranku i osigurati što bolji plasman na izborima 2022. godine. Novi potez gospodina Izetbegovića odnosi se na najveće glasačko tijelo u BiH a to su penzioneri. Bakir Izetbegović obećao je povećanje penzija svim penzionerima koji se učlane u SDA. Ova akcija će trajati neko vrijeme dok SDA ne skupi zadovoljavajući broj novih članova.

“Pozivam sve penzionere da nam se pridruže u našoj borbi za bolji život svih građana BiH. Svim penzionerima koji nam pomognu slijedi nagrada u vidu povećanja penzije. Budite brzi jer je broj mjesta ograničen. Nadamo se da je ovo dovoljan stimulans da nam se pridružite. Svi znamo koliko su važni penzioneri na izborima. Svaka stranka u BiH teži ka tome da ima penzionere na svojoj strani, ali mi ćemo u tome uspjeti”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

SDA i Bakir Izetbegović su ovim potezom pokazali da ima još života u ovoj stranci i da se nadaju dobrim rezultatima na izborima sljedeće godine.

“Naravno da se nadamo pobjedi na izborima to je naša tradicija. Mi nećemo pristati na ništa manje nego da ja budem opet član Predsjedništva BiH. Ne znam ko bi drugi to mogao biti. Radimo naporno kao što vidite i nadamo se da će nam se taj trud isplatiti na kraju. Ovo nije jedina akcija koju će SDA provesti u budućnosti planiramo akcije za studente i nezaposlene građane tako da i oni glasaju za mene 2022. godine”, dodao je Izetbegović.