Shrvan izbornim porazom, predsjednik SDA, Bakir Izetbegović smogao je snage da stane pred novinare. On je novinarima najavio svoju potresnu ispovijest o dešavanjima u izbornoj noći i tako odlučio jednom zauvijek riješiti dilemu je li te noći spavao na kauču u dnevnoj sobi svoje skromne vile na Poljinama.

“Izgubili smo izbore i šta je tu je idemo dalje. Neću vas lagati i govoriti da mi ovaj poraz nije pao teško kada jeste i to svi znaju. Dosta je špekulacija i nagađanja bilo ovih zadnjih dana i dosta se kontroverzi pojavilo kada je izborna noć u pitanju. Međutim, ja sam smogao hrabrosti i odlučio izaći pred medije da to sve riješimo. Postavljala su se teška pitanja od toga gdje sam spavao pa sve do toga da me Sebije možda nije ni pustila u kuću, Sve će to biti riješeno nakon moje ispovijesti”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Mnogi građani sa velikim nestrpljenjem očekuju ovu ispovijest, a tv kuće se nadaju rekordnoj gledanosti.

“još nisam izabrao novinara koji će me intervjuirati sa pitanjima koja ja napišem niti na kojem kanalu će to sve ići. Moram još riješiti neke stvari sam sa sobom i onda ću biti spreman. Sve u svemu cilj mi je zaustaviti ova nagađanja o tome gdje sam spavao je li me Sebija tukla što sam izgubio kao i to da li bi bilo bolje da Šefik bude kandidat umjesto mene. Mislim da ima dosta sočnih tema koje će se obratit i molim građane za malo strpljenja”, dodao je Izetbegović.