Gubitak izbora i pozicija na čelu države negativno je utjecao na Bakira Izetbegovića koji je pao u tešku depresiju. Izbori u našoj zemlji su prošli, ali tuga i žaljenje ostaju. Gospodin Izetbegović je rekao da će mu najviše nedostajati trezor Centralne banke BiH sa kojim ima posebnu vezu još iz rata.

“Ja sam jedna skroman građanin ove države koji živi jednim običnim životom. Nije mi stalo toliko ni do pozicije ni do para, ali ipak nisam ni ja od kamena. Svi znate za moju vezu koju imam sa trezorom. Na moju veliku žalost gubitkom vlasti neću ga više moći posjećivati. To me je jako pogodilo jer svako janje ima svoje veselje pa tako i ja. Ipak putem svojih veza uspio sam organizovati da još jednom posljednji put posjetim trezor i sa njim se onako muški oprostim. To će mi dosta značiti da izašle iz ove depresije u koju sam po nakon izbora”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović najavio je svoju posjetu trezoru za početak iduće godine uz najviše državne počasti.

“Trezor ću posjetiti službeno iako vjerujem da će tu biti mjesta i za privatni oproštaj. Posjeta će biti uz najveće državne počasti koje će imati trezor, a ne ja. Mnogi su htjeli odbiti ovu moju posjetu zbog toga što je smatraju visokorizičnom. Pojedini smatraju da će se ponoviti situacija iz rata kada četiri godine nisam htjeo da izađem iz trezora, ali ja vas uvjeravam da to neće biti tako. Posjeta će biti dostojanstvena kako i doliči dvojici starih prijatelja”, dodao je Izetbegović.