Bivši član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović doživio je jedno neugodno iskustvo prilikom dolaska u Begovu džamiju na Bajram namaz. Prema riječima očevidaca gospodin Izetbegović izgubio je svoje mjesto u VIP safu, a njegovo mjesto zauzeli su članovi stranaka koje su trenutno na vlasti.

“Ja dok sam bio u Predsjedništvu BiH imao sam svoje mjesto i to se uvijek znalo gdje ja klanjam jednom godišnje kada dođem u džamiju. Ako mi to neko slučajno zauzme hodža ga upozori i nikad nije bilo problema. Dugo sam držao mjesto u svom VIP safu, ali jučer kada sam došao tamo je bio drugi političar kojeg ovom prilikom ne bi da imenujem. Ja sam morao klanjati sa običnim ljudima i to mi nikako nije sjelo. Istina je da nemam status kakav sam nekada imao, ali izgleda da je Islamska zajednica zaboravila sve što smo uradili za njih”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović šokiran ovim potezom odlučio je da njegova stanka više neće biti tako bliska sa Islamskom zajednicom u našoj zemlji.

“Mi smo uvijek bili dobri i surađivali. Čak su u vrijeme izbora hodže javno pozivale vjernike da glasaju za SDA, a mi smo to njima vraćali na neke druge načine. Mislim da je ovo nož u leđa kako meni tako i stranci. Ne znam kako ćemo nastaviti surađivati obzirom da se mi planiramo što prije vratiti na vlast. Nadam se da je ovo samo neka greška i da će se meni moj VIP saf vratiti za sljedeći Bajram namaz”, dodao je Izetbegović.