Medijima se kao munja proširila vijest da su se Bakir Izetbegović i Dragan Čović morali penzionisati. Njih dvojica u penziji će morati provesti čak 24 sata kako bi ispoštovali zakon. Kako su naveli oni ovo ne rade zbog sebe iako su primili velike otpremnine, nego žele dokazati da biti penzioner u BiH nije loše. Ovaj eksperiment će trajati sve dok se spomenuti dvojac ne vrati svom svakodnevnom poslu profesionalnih političara.

“Evo ja sam otišao u penziju pa šta mi fali. Oni naši penzioneri samo kukaju male penzije, ne može se živjeti, ovo ono. Ja sam na svom primjeru dokazao da to nije tako. Evo jučer sam otišao u penziju i ništa mi ne fali. Moram priznati da mi je malo dosadno i da jedva čekam da se vratim na posao, ali što se tiče primanja zadovoljan sam. Ja sam samo za otpremninu dobio koliko neki ne skupe za pet godine primanja penzije, ali šta je tu je ipak sam se ja borio za ovu zemlju”, rekao je Bakir Izetbegović, penzionisani predsjednik SDA.

Kako bi dokazao da ni penzionisanim Hrvatima u BiH nije loše isti eksperiment je sproveo i Dragan Čović.

“Nemoj da čujem da neko od penzionera više priča da im je loše, a kamoli da neko proteste neke spominje. Evo i ja sam od jučer u penziji pa mi ništa ne vali. Ovim smo moj brat Bakir i ja dokazali da sve što penzioneri pričaju nemam nikakvog smisla”, rekao je Dragan Čović penzionisani predsjednik HDZ-a.